5 knep för att lättare bli hittad på LinkedIn!

LinkedIn är ditt affärsnätverk i digitalt format som skapar förutsättningar för dig att hålla kontakt med relevanta affärskontakter.

LinkedIn är ditt affärsnätverk i digitalt format som skapar förutsättningar för dig att hålla kontakt med relevanta affärskontakter. Funktionen som LinkedIn fyller kan variera beroende på din roll i ditt arbete. Jag som konsult vill primärt nå ut till nya kunder och företag och på ett smidigare sätt beskriva hur vi på INKA är Malmös bästa B2B-webbyrå.

Men för många som inte jobbar i en säljposition blir LinkedIn ett statiskt verktyg med främsta mål att sprida ditt CV för att nå nya mål i din karriär. Men om du vill nå ut med ditt CV gäller det att du blir hittad på LinkedIn. För att bli hittad på LinkedIn finns det 5 knep som jag gärna delar med mig av.

1.      Snoka på andra som du vill ska ha koll på dig. Detta gör att du syns på deras profiler och den mänskliga nyfikenheten kommer öka sannolikheten för att de besöker din profil.

2.      Analysera statistiken på din profil och se vilka sökord som resulterar i besök. Kanske statitsiken säger något om vad du behöver lägga till i din profil?

3.      Slipa på din ingress. Orden som står under ditt namn är avgörande för vad folk hittar dig på. Det är ingen som söker på ”säljare”, utan snarare ”hemsidor”, ”digital marknadsföring” etc.   

4.      Aktivitet lönar sig. Gilla och kommentera inlägg som dyker upp i din feed. Det ger bra synlighet hos dina kontakters kontakter.

5.      Uppdatera gärna ditt konto till Premiun Account. Det innebär visserligen en kostnad, men ger dig utökad information om aktiviteten på din profil.

Har ni fler frågor får ni gärna kontakta mig på 0734-382583

Bästa hälsningar

Linus Holmgren

INKA Interactive

To enable comments sign up for a Disqus account and enter your Disqus shortname in the Articulate node settings.