5 tips för att utveckla hemsidan i semestertider

För många av oss är hemsidan inte vår primära arbetsuppgift och det är lätt att den halkar ner i prioriteringsordningen. Men när sommartempot infinner sig öppnas en möjlighet att möta det dåliga samvetet och ge hemsidan den omtanke som den förtjänar.

För många av oss är hemsidan inte vår primära arbetsuppgift och det är lätt att den halkar ner i prioriteringsordningen. Men när sommartempot infinner sig öppnas en möjlighet att möta det dåliga samvetet och ge hemsidan den omtanke som den förtjänar. För det är trots allt så att Internet idag är vår viktigaste marknadskanal och därför är det av största vikt att vi jobbar både frekvent och proaktivt med de verktyg som vi har tillgång till. Därför ska vi på webbyrån INKA ge 5 tips för hur du utnyttjar sommaren till att arbeta med hemsidan på bästa sätt.

1. Reflektera över föregående års utveckling

Vad har hänt under året? Hur har hemsidan utvecklats och vilka satsningar har varit bra? Vilka satsningar har ni inte hunnit med?


2. Gör en nyhetsinvetering


Gå igenom senaste årets nyheter och få en känsla för hur frekventa era uppdateringar har varit. Finns det några viktiga nyheter som vi missat? Vilka nyheter har väckt intresse hos våra kunder?


3. Gör en publiceringslista


Schemalägg hösten med vissa givna publiceringsdatum. T.ex. kan du sätta som mål att en nyhet ska publiceras varje måndag. Frekventa uppdateringar älskar Google! Kanske du kan förbereda vissa nyheter redan nu om du t.ex. redan vet om en produktlansering.  


4. Finns det något på hemsidan som kan raderas eller bytas ut?


Trenden går mot så lite och effektiv information som möjligt och det går snabbt för text och bild att bli utdaterad.  Exempel kan vara bilder som visar felaktiga detaljer eller text som refererar till gamla nyheter. Kanske det finns hela stycken och undersidor som känns överflödiga? Ta gärna hjälp av Google Analytics när du studerar sidstrukturen. 


5. Titta på konkurrenterna


Gör en snabb konkurrentanalys. Hur har dem utvecklats och vad verkar de göra rätt? Man ska aldrig kopiera, men att ta inspiration är en stor fördel. Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt.


Några enkla men övergripande tips kring hur du kan jobba utvecklande med din hemsida. Sen får man inte heller glömma att det krävs tid och prioriteringar för att hemsidan ska utvecklas i den takt som kunderna kräver. 
Behöver du mer strategisk hjälp eller tips om hur t.ex. använder Google Analytics eller jobbar med SEO är du mer än välkommen att kontakta din webbyrå i Malmö – INKA Interactive

Somriga hälsningar


Linus Holmgren
Digital varumärkes-utvecklare
0734-382583

INKA Interactive

To enable comments sign up for a Disqus account and enter your Disqus shortname in the Articulate node settings.