5 tips för LinkedIn

Det är många som finns där, men många av dessa ställer sig frågorna; hur använder jag LinkedIn? Hur säljer jag med LinkedIn? Vad ska man göra på LinkedIn?LinkedIn är inte raketforskning utan det

Det är många som finns där, men många av dessa ställer sig frågorna; hur använder jag LinkedIn? Hur säljer jag med LinkedIn? Vad ska man göra på LinkedIn?

LinkedIn är inte raketforskning utan det handlar mer om ett sätt att tänka och agera. Att lyckas på LinkedIn handlar främst om att vara aktiv och att ha en strategi. INKA är experter på sociala medier och hoppas kunna ge några tips om hur du lyckas på LinkedIn.

Fem tips om hur man använder LinkedIn på rätt sätt

1.     1. Studier visar att det är våras bekantas bekanta som vi gör affärer med. Använd denna kunskap och sök relevanta personer i ditt nätverk. Använd den avancerade söken och avgränsa till de positioner som är intressanta för dig.

 

3.     2. Var aktiv! Så fort du uppdaterar din profil syns detta på LinkedIn. En bra profil som syns ofta ger resultat! Detta kan både vara statusuppdateringar och förändringar i din profil. Bäst är det om dina nyheter rör den bransch du är aktiv i så att det märks att du har kompetens och kunskap.

4.     3. Våga ta kontakt! Var inte rädd för att du ska uppfattas som en ”stalker” bara för att du kontaktar någon okänd på LinkedIn. Man finns där för att göra bli kontaktad och tror du att du kan hjälpa någon är det utmärkt!

5.     4. Notera på och kategorisera dina kontakter! På varje kontakt i ditt nätverk finns möjlighet att lägga en notis som bara du ser. Detta är bra om du möter någon på ett mingel som inte är relevant för dig just nu. Den kan du kategorisera dina kontakter så att alla presumtiva kunder hamnar i en lista.

 

5. Några enkla tips från oss som kommer ta dig långt på LinkedIn. Glöm inte heller att skaffa appen då den ökar dina förutsättningar för att vara aktiv. Om inte annat kan det vara bra som din extra telefonbok då du nämligen direkt kan ringa alla kontakter som lagt upp ett telefonnummer. Extra bra om man är sen till affärslunchen!

Trevlig helg önskar INKA!

INKA Interactive

To enable comments sign up for a Disqus account and enter your Disqus shortname in the Articulate node settings.