Nyckelord:

Umbraco, Cision, Design, API, Content

Vårt uppdrag:

Att ta fram en corporate hemsida som marknadsför Vois affärsidé till relevanta målgrupper.

Resultat:

En väldesignad webblösning med en rad olika funktioner för att hantera innehåll i olika former.

Corporate hemsida till Voi

Voi är ett svenskt företag som hyr ut elscootrar och elcycklar snabbt och enkelt genom sin app. Företaget började sin verksamhet i Stockholm men har sedan expanderat till fler städer i Europa och har varit banbrytande inom sitt segment. Sparkcyklarna placeras ut på olika ställen i de städer där Voi verkar, och kan sedan plockas upp av användarna som låser upp dem med mobilen. INKAs uppdrag bestod i att ta fram en corporate hemsida som riktar sig till relevanta målgrupper som vill veta mer om deras affärskoncept.

Har varit super att jobba med er på INKA, alltid lösningsfokuserade och riktiga hjältar i supporten. För vi hade många olika idéer kring hur vår hemsida skulle struktureras och med INKAs erfarenhet fick vi ihop detta till en funktionell webblösning som vi själva kunde hantera och utveckla. Samarbetet har redan blivit längre än vi tänkt oss och vi har som målsättning att jobba vidare med hemsidan för att göra den ännu bättre. Stort tack!

Jacob Fors
Communication Associate Voi Technology AB

Om projektet

Voi vill fortsätta sin kraftiga tillväxtresa och för att lyckas med detta krävs det en ökad förståelse för deras affärsmodell hos kommuner och andra beslutsfattare. Hemsidan fokuserar på att visualisera de nyckeltal och den vision Voi har för att göra städer till mer tillgängliga och miljövänlig platser. 

Interaktiva diagram

En del av hemsidan är fokuserad på nyckeltal där INKA har utvecklat dynamiska diagram som Voi själva kan administrera och konfigurera.  

Design med fokus på rörligt innehåll

Vois affärsidè är att sätta människor i rörelse och detta ska även spegla hemsidan. Därför byggdes designen upp enligt en struktur som främjar rörligt innehåll i olika plattformar.  

Pressmeddelande

För att kommunicera med relevanta målgrupper på ett effektivt sätt är pressmeddelande en central del på corporate.voi.com. Dessa integrerade vi från Cision med filtrerade flöden.

Mediebank

En viktig del av den nya hemsidan är sprida kunskap och rapporter kring Vois fördelar i en storstadsmiljö. Därför skapade vi en Mediebank med nedladdningsbart material i form av rapporter och bilder som kan användas i stödjande kommunikation.

Dynamiska mallar

Strukturen på corporate.voi.com är omfattande och kräver en rad olika mallar för att visualisera informationen på bästa sätt. Därför tog vi fram en rad olika mallar för Voi som de själva kan strukturera och bygga undersidor utifrån den information som finns. Exempel är att de själva kan lägga in egna diagram och designade citat. 

Koppling Google API

För att visualisera event på olika språk valde Voi att spegla ett Google-dokument som vi kopplade ihop med deras Api. Genom detta skapade en dynamisk lösning som kan hanteras av flera olika personer utan risk att något skrivs över eller glöms bort. 

_G1A0328_new.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Linus Ritter

Digital specialist

linus@inka.se

073 438 25 83