Kund:

IV Group

Nyckelord:

Hemsida, grafiskt koncept, DNN, mässmaterial

Vårt uppdrag:

Heltäckande kommunikationskoncept i både digital och print. Hemsidan uppdaterades med en grafisk design som sedan applicerades på bl.a. en mässmonter.

Resultat:

Lansering av det nya konceptet skedde på Plastteknik Nordic 2019! Mässan blev mycket lyckad och nu försätter det kontinuerliga arbetet med webben.

Kommunikationskoncept till industriföretag

IV Group har huvudkontor i Blekinge med ytterligare siter i Norge och Kina. Företaget är specialiserade på design och produktion av plastdetaljer till bildindustrin, industrin samt konsumentprodukter. IV Group kan bistå i hela kedjan från produktutveckling, produktion, dekor och montering. Genom detta kan IV Group följa kunden från ax till limpa, vilket tilltalar både större och mindre kunder.

Inför en mässa behövde vi ta ett helhetsgrepp kring vår visuella kommunikation. Med INKA fick vi en fullservicebyrå som kunde erbjuda allt från det digitala till tryckt material. Resultatet blev en ny hemsida och ett omarbetat kommunikationskoncept. INKA har varit kreativa utifrån våra behov och alltid levererat på en hög nivå. Vi ser fram emot att fortsätta vår kommunikationsresa tillsammans med dem.

Håkan Olsson
Sales Director at IV Group

Projektets omfattning

Projektet fokuserade på att leverera ett komplett kommunikationskoncept till Plastteknik Nordic 2019.

Visuellt koncept

Den centrala delen i det kompletta kommunikationskonceptet var en genomgående visuell profil som kunde appliceras både digitalt och i tryck. Baserat på en rad olika kärnvärden tog INKA fram detta. Det viktiga var att förmedla IV Groups helhetsperspektiv och know-how som de har byggt på sig genom åren. Det var också viktigt att visa på balansen mellan produktionskapacitet och mänsklig närvaro i projekten.

Hemsida

En viktig del i att nå ut med kommunikationskonceptet var att göra en uppdaterad hemsida. INKA uppgraderade befintlig version med både ny design och content. Hemsidan togs fram för att fungera optimalt i både desktop och mobil.

Mässmonter

För lansering av det nya kommunikationskonceptet var siktet inställt på Plastteknik Nordic 2019! INKA tog fram ett heltäckande mässkonceptet med bl.a. design av monter med ståbord.

IV Group mässmonter

Tonalitet bilder

För att förmedla rätt bild av företaget och dess produkter behövdes ett genomgående bildspråk. INKA tog fram detta i balans mellan externa och interna bilder.

Konverteringspunkter

Trots att IV Group är ett industriföretag är säljdrivande aktiviteter centralt. På hemsidan tog INKA fram ett antal konverteringspunkter i syfte att öka antalet leads från digitala kanaler.

Branschlösningar

För att visa på företagets bredd ville vi ta fram ett antal olika branschlösningar som riktar sig mot olika målgrupper. Genom att göra detta stärker man bilden av att IV Group besitter unik spetskompetens inom en rad områden.

Sökmotoroptimering

Som en del i att säkerställa relevant trafik till hemsidan sökmotoroptimerade INKA sidan utifrån att anpassa titlar, bilder och rubriker. All optimering skedde på engelska då IV Group jobbar på en global marknad.

pelleSM.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Pär Holmgren

VD och projektledare

pelle@inka.se

070 317 39 52