Kund:

Sportfiskegigtanten
Lansering 2021

Nyckelord:

Shopify, mobile first, grafiskt koncept

Vårt uppdrag:

Att skapa en ny e-handel i Shopify

Resultat:

En användarvänlig och mobilanpassad e-handel för optimerad konvertering

E-handel i Shopify för ökad konvertering

Sportfiskegiganten är en av nordens största renodla sportfiskebutiker. Med 10 000-tals produkter har de ett enormt sortiment som både ska vara säljbart fysiskt och online. Genom satsa på en e-handelslösning såg de möjligheten att växla upp sin närvaro online.

Vi vill utveckla vår digitala närvaro och vår omsättning via vår e-handel. Därför föll valet på INKA och Shopify. INKA har vi haft nära samarbete med under flera år och vi känner oss trygga med deras kunskap och erfarenhet kring hur man utvecklar sin digitala affär. Vi är väldigt nöjda med hemsida och ser fram emot att utveckla den framöver.  

VD, Sportfiskegiganten
Rikard Bergström

Om projektet

Fokus i projektet var att ta fram en skalbar och modern e-handel som funkar bra i alla plattformar. En viktig del var att integrera synkningen av lager och transaktioner till deras affärssystem Specter. Därför föll valet på en av världen största e-handels plattformar Shopify.

Unik design i Shopify

En viktig del i att presentera produkterna på ett bra sätt var att ta fram en unik designa byggd på en standardiserad Shopify-mall. Genom detta kunde man utnyttja en rad fördelar men ändå få ett specialanpassat upplägg som passar mängden produkter och kategorier.

Integration Specter

För att skapa en effektiv beställningsprocess var det centralt att bygga en integration mellan Shopify och Specter som hanterar transaktioner och lageruppdateringar. Detta gjordes via en koppling med Sharespine.

Integration Google Shopping

För att kunna öka försäljningen på ett bra sätt är det viktigt att synas i rätt kanaler. För produktbolag är Google Shopping en central kanal där produkter visualiseras på ett enkelt och effektivt sätt.

Plugin för paketpriser i Shopify

En stor del av Sportfiskegigantens produkter kan kunden själv kombinera för att få ett bättre slutpris. Därför fick vi ta fram ett plugin som kunde hantera paketpriser och olika rabattvarianter på ett smidigt och stabilt sätt.

_G1A0328_new.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Linus Ritter

Digital specialist

linus@inka.se

073 438 25 83