Kund:

Tenoris One

Nyckelord:

Grafisk profil, Kommunikationskoncept, Hemsida, UX

Vårt uppdrag:

Ta fram en ny hemsida och grafiskt koncept till en nystartad fond.

Resultat:

Ett visuellt koncept som på ett relativt enkelt och pedagogiskt sätt förklara fondens fördelar

Hemsida till fondbolag

Tenoris One är en aktivt förvaltad fond som har skapats för att erbjuda alla sorters investerare, från privatpersoner till professionella, en attraktiv alternativ investering till börsen. Metoden är byggd kring filosofin att det är långt viktigare att minimera förluster än att maximera vinster. Fonden gör detta genom att minimera onödiga risker, alltså risker som går att förutspå.

Med INKAs hjälp kunde vi sätta en grafisk och visuell struktur på vår fond. Den nya hemsidan med dess kommunikationskoncept kommer bli ett viktigt verktyg för oss när vi syns på en finansiell marknad där det redan råder stor konkurrens. På sikt ser vi även fram emot att utveckla vårt samarbete med INKA ytterligare. 

Henric Nordin
Förvaltare, Tenoris One

Om projektet

Som en nystartad fond var det viktigt att tydligt positionera sig på marknaden. Där fokuserade projektet i stor utsträckning på grafiskt koncept och kommunikationsstrategi.

Hemsida med grafisk koncept

För att skapa en mer effektiv marknadskommunikation skapade INKA tillsammans med Tenoris One ett helt nytt grafiskt koncept som på ett enkelt sätt förklarade fondens investeringsfilosofi. Delarna som innefattades var färg och form, typsnitt, ikoner och tonalitet i bild och text.

Grafisk profil & visuell tonalitet

Då fonden var helt nystartat tog INKA fram en enklare grafisk profil med logotyp och färgpalett. Utöver detta skapades också ett visuellt koncept i form av olika bilder som skapade rätt känsla för fonden.

Ovan: Genom att satsa på Mobile First skapade vi en bra webbupplevelse för alla de besökare som kom från mobila plattformar.  

Ikonstruktur

Finansiell information kan ofta uppfattas som komplex och därför skapade vi på INKA ett ikon-koncept som förstärkte kommunikationen kring fondens investeringsfilosofi. Genom att stärka budskapet med informativa ikoner är det lättare för en webbplatsbesökare att ta åt sig innehållet.

Sammanlänkning med fondplattformar

För att öka antalet kunder i fonden skapades en tydlig konvertering där intressenter enkelt kan klicka sig vidare mot olika fondplattformar där man kan köpa fonden.

Visualisering av börsdata

På sikt kommer vi även implementera direktkopplad börsdata via API. Genom detta kan man följa fondens utveckling inom en rad olika tidsperioder.

 

_G1A0328_new.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Linus Ritter

Digital specialist

linus@inka.se

073 438 25 83