Kund:

Trianon
(Lansering 2022)

Nyckelord:

IR-sida, Umbraco, Intergration mot Cision

Vårt uppdrag:

Ta fram en ny IR-sida i Umbraco där fokus låg på tydlighet och transparens.

Resultat:

En tydlig och webbsäker hemsida där intressenter på ett enkelt sätt kan orientera sig i den finansiella informationen.

IR-hemsida med integration mot Cision till Trianon

Trianon äger, förvaltar, utvecklar samt bygger bostäder och kommersiella fastigheter i Malmö med omnejd. Fastighetsbolaget verkar för ett hållbart boende både socialt och miljömässigt och har sitt fastighetsbestånd i områden som centrala Malmö, Limhamn, Lindängen, Oxie, Rosengård och Hermodsdal. Som ett led i att utveckla sin kommunikation mot sina aktieägare ville Trianon ta fram en ny hemsida för investor relations.

Vårt samarbete med INKA Interactive för att ta fram en ny, smart IR-webb som på ett ännu bättre sätt kommunicerar Trianon har fungerat mycket bra. Projektet har präglats av enkelhet, rak kommunikation och ett lösningsorienterat arbetssätt, vilket resulterat i en sida som vi fått mycket beröm för.

Nina Gilljam
Kommunikationschef/IR, Fastighets AB Trianon

Om projektet

Trianon är sedan 2020 noterat på Nasdaqs huvudlista i Stockholm . För att säkerställa en effektiv och säker kommunikation mot sina aktieägare ville de ta fram en uppdaterad version av sin IR-hemsida i Umbraco tillsammans med oss på INKA Interactive. Fokus låg på tydlighet och transparens där intressenter på ett enkelt sätt kan orientera sig i den finansiella informationen.

Webbplattform i Umbraco

För att framtidssäkra strukturen på hemsidan byggdes lösningen i Umbraco 8 som erbjuder goda möjligheter för att integrera mot externa system och säkerställer en robust publicering av information. Webbsäkerhet var också en viktig aspekt där Umbraco uppvisar goda grundkrav. 

Integration mot Cision IR Edition

Cision tillhandahåller verktyg så att noterade företag på ett effektivt sätt kan nå ut med information till intressenter, aktieägare och journalister samtidigt som man uppfyller kraven för samtidighet och spridning. Integrationen innehöll en rad olika funktioner som beskrivs nedan.

Integrerat nyhetsflöde från Cision

På hemsidan skapade vi på INKA ett integrerat nyhetsflöde där Trianon kan kommunicera ut sina RSS-flöden direkt på webben både vad det gäller regulatoriska och icke regulatoriska pressreleaser. Det visualiseras genom ett sammanslaget flöde på startsidan med bilder och puffar som hämtas från Cision.

Ovan: Vi hämtar senaste trenderna för aktien

Ticker med aktiekurs

På hemsidan finns en så kallad ticker som visar upp aktiens förändring i realtid. Designen är relativt enkel och har placerats uppe i högra hörnet

Rapporter

Trianon kan nu visa upp olika flöden av års- eller kvartalsrapporter som automatiskt lägger sig på olika förutbestämda platser på hemsidan. Det finns t.ex. en puff på förstasidan där man visar upp den senaste kvartalsrapporten och den senaste årsredovisningen.

Hämta rapporter från Cision hemsida

Ovan: De senaste rapporterna och den senaste årsredovisningen läggs automatiskt på startsidan.

Sharegraph

På hemsidan finns även en sharegraph där man visar upp hela sin aktiegraf i realtid med olika valmöjligheter i form av t.ex. tidsintervall m.m

Prenumerationstjänst

Besökaren kan även välja att prenumerera på olika flöden, exempelvis engelska pressreleaser, regulatoriska pressreleaser etc.

 

pelleSM.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Pär Holmgren

VD och projektledare

pelle@inka.se

070 317 39 52