Kund:

Trianon

Nyckelord:

IR-sida, Umbraco, Intergration mot Cision

Vårt uppdrag:

Ta fram en ny IR-sida i Umbraco där fokus låg på tydlighet och transparens.

Resultat:

En tydlig och webbsäker hemsida där intressenter på ett enkelt sätt kan orientera sig i den finansiella informationen.

IR-hemsida med integration mot Cision till Trianon

Trianon äger, förvaltar, utvecklar samt bygger bostäder och kommersiella fastigheter i Malmö med omnejd. Fastighetsbolaget verkar för ett hållbart boende både socialt och miljömässigt och har sitt fastighetsbestånd i områden som centrala Malmö, Limhamn, Lindängen, Oxie, Rosengård och Hermodsdal. Som ett led i att utveckla sin kommunikation mot sina aktieägare ville Trianon ta fram en ny hemsida för investor relations.

Att lyckas med sin IR-kommunikation kräver en dynamisk och strukturerad hemsida. Olika intressenter ska på ett enkelt sätt hitta den fakta de eftersöker och då kunna skapa sig en bra bild av bolaget. Att göra en stabil integration mot Cision är en viktig del i detta så att alla rapporter alltid är "up to date". Vi ser fram emot att jobba vidare med Trianon i deras kommunikation mot deras ägare. 

Pär Holmgren
Projektledare, INKA Interactive

Om projektet

Trianon är sedan 21 juni 2017 noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. För att säkerställa en effektiv och säker kommunikation mot sina aktieägare ville de ta fram en ny IR-hemsida i Umbraco tillsammans med oss på INKA Interactive. Fokus låg på tydlighet och transparens där intressenter på ett enkelt sätt kan orientera sig i den finansiella informationen.

Ny webbplattform Umbraco

För att framtidssäkra strukturen på hemsidan byggdes lösningen i Umbraco 8 som erbjuder goda möjligheter för att integrera mot externa system och säkerställer en robust publicering av information. Webbsäkerhet var också en viktig aspekt där Umbraco uppvisar goda grundkrav. 

Integration mot Cision IR Edition

Cision tillhandahåller verktyg så att noterade företag på ett effektivt sätt kan nå ut med information till intressenter, aktieägare och journalister samtidigt som man uppfyller kraven för samtidighet och spridning. Integrationen innehöll en rad olika funktioner som beskrivs nedan.

Integrerat nyhetsflöde från Cision

På hemsidan skapade vi på INKA ett integrerat nyhetsflöde där Trianon kan kommunicera ut sina RSS-flöden direkt på webben både vad det gäller regulatoriska och icke regulatoriska pressreleaser. Det visualiseras genom ett sammanslaget flöde på startsidan med bilder och puffar som hämtas från Cision.

Ovan: Senaste nytt på startsidan som hämtas från Cision.

Ticker med aktiekurs

På hemsidan finns en så kallad ticker som visar upp aktiens förändring i realtid. Designen är relativt enkel och har placerats uppe i högra hörnet

Rapporter

Trianon kan nu visa upp olika flöden av års- eller kvartalsrapporter som automatiskt lägger sig på olika förutbestämda platser på hemsidan. Det finns t.ex. en puff på förstasidan där man visar upp den senaste kvartalsrapporten och den senaste årsredovisningen.

Ovan: De senaste rapporterna och den senaste årsredovisningen läggs automatiskt på startsidan.

Sharegraph

På hemsidan finns även en sharegraph där man visar upp hela sin aktiegraf i realtid med olika valmöjligheter i form av t.ex. tidsintervall m.m

Prenumerationstjänst

Besökaren kan även välja att prenumerera på olika flöden, exempelvis engelska pressreleaser, regulatoriska pressreleaser etc.

 

pelleSM.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Pär Holmgren

VD och projektledare

pelle@inka.se

070 317 39 52