E-handel integrerad med affärssystem

En framgångsfaktor till en lyckad e-handel är en effektiv hantering av ordrar. Om du kan minimera den manuella handpåläggningen på varje beställning finns mycket pengar och tid att vinna. Du kan även på ett mer effektivt sätt fokusera på rätt saker och skala upp din e-handel utan att du måste anställa mer personal. Genom att koppla ditt affärssystem till din e-handel kan du få en smidigare hantering av orders, uppdatering av produkter, lagerstatus m.m. När man väl fått allting på plats finns det egentligen bara fördelar med en integration, men vägen dit kan vara både kostsam och tidskrävande.

Viktigt att tänka på vid integrering av affärssystem och e-handel

När man ska integrera sin e-handel med ett affärssystem finns mycket att tänka på. Den stora frågan är vilka två plattformar som ska integreras. Ofta har man haft affärssystemet under längre tid än webbshopen vilket gör att den tekniska strukturen ofta är äldre, vilket i sin tur påverkar möjligheterna till integration. Om affärssystemet är av nyare modell finns ofta goda möjligheter till integration. När det kommer till att välja e-handelsplattform är det ofta en fördel att välja en öppen plattform så att man inte låser in sig i en viss systemstruktur där man måste välja ett visst affärssystem. När det kommer till dessa lösningar bör man ha ett långsiktigt perspektiv där man har i beräkning att e-handeln kan utvecklas med sitt sortiment och omfattning.

Checklista när du väljer e-handel och affärssystem

  • Nulägesanalys över nuvarande plattform och affärssystem. Vilken status har de och hur ser framtidsutsikterna ut?
  • Om man ska byta ut något system – vilket bör man välja?
  • Hur ”öppna” är systemen? Finns det ett utvecklat API?
  • Vilken information ska ligga i vilket system? Ofta har t.ex. affärssystem svårt att hantera bilder.
  • Vilka funktioner ska prioriteras? Om det finns en begränsad budget bör man prioritera de funktioner som är viktigast för verksamheten.

Färdiga integrationer INKA kan erbjuda

Integration Microsoft Nav Dynamics

Ett av de mest moderna och populära affärssystemen på marknaden. Passar extra bra till små- och mellanstora företag som växer. De stora fördelarna finns i att man kan automatisera och integrera flödena för försäljning, inköp, hantering av lager och redovisning. De nya versionerna är enkla att komma igång med och skalbara, så att man kan kan växla upp omfattningen av sin verksamhet.

INKA erbjuder full integration mellan Microsoft Nav Dynamics och NopCommerce.

Integration Specter

Specter är ett av Sveriges mest populära webbaserade affärssystem. Extra populärt bland e-handlare som också har en fysisk butik då de även erbjuder betallösningar för terminaler. Genom full integration kan du minimera arbetet med lagerhantering, bokföring, orders och inleverans.

INKA erbjuder full integration mellan Specter affärssystem och NopCommerce.

Anpassad integration

INKA har stor erfarenhet av olika typer av integrationsprojekt till olika typer av affärssystem såsom Jeeves, Pyramid, Fortnox, Visma m.fl. Söker du en partner med stor kunskap inom dessa områden är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi tar er hela vägen från förstudie till driftfärdig lösning.