Umbraco – ett stabilt CMS

Söker du ett stabilt och lätthanterat CMS som garanterar bra publicering? Då är Umbraco rätt val för dig! Inte konstigt att Umbraco har installerats över 400 000 gånger och är ett av de mest populära valen inom open source och .net. En stor fördel med Umbraco är att det fungerar bra i Microsoft-miljöer vilket garanterar driftsäkerhet och långsiktig utveckling. Projektet kombinerar också det bästa av två världar då licensen är gratis för dig som kund men det finns ändå ett kommersiellt partnerprogram som gör att det finns en stabilitet i dess utveckling.

Hur är Umbraco att arbeta i?

Umbraco är ett mycket lättanvänt CMS för dig som sköter en hemsida. De stora fördelarna finns i att det är väldigt lätt att malla upp så att all publicering blir enhetlig och stabil i olika plattformar. Det finns även en mängd smarta funktioner som gör det enkelt att lägga till olika boxar med information m.m. utan att man behöver blanda in en utvecklare. Baksidan är lätt att navigera i och ger en bra överblick kring vilka funktioner som finns på din hemsida. Vill man jobba med SEO finns detta stöd unikt på varje sida.

Ovan: En Umbraco-sida från insidan.

Umbraco ur ett tekniskt perspektiv

Umbraco är byggt på C# som är ett strukturerat programmeringsspråk som skapar en stabil teknisk struktur. Det finns många fördelar med detta och ett exempel på detta är att det blir väldigt effektivt ur ett SEO-perspektiv. Detta då det blir väldigt lätt för Google att indexera genom koden på ett effektivt sätt. Det tekniska arkitekturen påminner också om många större licensbaserade system som Sitecore och Episerver vilket gör att det enkelt kan skalas upp till en storskalig webbplattform.

Enkelt att editera

En avgörande faktor för en framgångsrik hemsida är att den lever och hålls uppdaterad. För att detta ske krävs en stabil och lättadministrerad editor som är rolig att jobba i. Umbraco erbjuder detta genom att ha satsat extra på en stabil publicering. Oavsett om det är text, bilder eller filmer finns möjligheten att vara kreativ inom visa ramar. För Umbraco värnar alltid om en stabil och stringent publicering så att sidan utseende hålls konsekvent. Detta är extra viktigt för att erbjuda en bra upplevelse oavsett plattform.

umbraco editor vy

Ovan: Umbraco har en ren editor som ger stabil publicering 

Stabila plugins

Att Umbraco i grunden är ett stabilt och flexibelt CMS är fantastik, men ibland behöver man mer funktionalitet. Då finns en spännande värld av plugin att tillgå vilket du når direkt från din backend. Du kan välja över 300 plugins med varierande funktionalitet. Om du inte hittar vad du söker kan vi på INKA specialbyggda funktionalitet till er så att det blir precis som ni vill. Det bästa av två världar helt enkelt.

Stor community

Bakom Umbraco finns en stor community med olika utvecklare som garanterar en vidare utveckling av systemet. Behöver man köpa någon modul/plugin så finns ofta detta redan och kostar oftast bara några tusen kronor. Om man jämför med Wordpress där det finns extremt många plugins så finns det färre till Umbraco men generellt håller de en högre nivå och är väldigt stabila.

Vad vi kan erbjuda inom Umbraco

Vi jobbar med en rad olika CMS men rekommenderar ofta Umbraco då det är open source, skalbart och erbjuder enkel hantering för kunden. Som CMS är det väldigt flexibelt och kan användas till en mängd olika former av hemsidor där det fyller sitt syfte och funktion. Vi kan tillsammans med er se möjligheterna med just er lösning och utveckla den i Umbraco. Kontakta oss gärna för ett möte.

Vill det veta mer hur vi jobbar med hemsidor och vad vi kan göra? Läs mer här>>