Kund:

Granuldisk

Nyckelord:

Mobile first, HTML 5, .NET, UX

Vårt uppdrag:

Skapa en användarvänlig kalkyleringsapp med pedagogisk visualisering

Resultat:

Effektivt säljverktyg i dialog med kunden

En webapp som stöd till säljarna

GRANULDISK grundades 1987 och är idag marknadsledande inom grovdiskmaskiner med Granuler för professionella kök. Globalt representeras GRANULDISK av dotterbolag, återförsäljare och servicepartners. Deras grovdiskmaskiner bygger på en svensk innovation och har funnits på den internationella marknaden i över 25 år. Diskmaskinerna använder PowerGranules, vatten och liten mängd diskmedel för att blästra diskgodset rent. Blästringseffekten i kombination med höga temperaturer diskar hygieniskt rent på några minuter och förbrukar mycket mindre vatten, energi och kemikalier än traditionella grovdiskmetoder.

En jättestiumlerande utmaning att utveckla ett säljverktyg i appformat. Centralt har varit att skapa ett pedagogiskt gränssnitt som verkligen visualiserar besparingar för slutkunden.

John Dahlquist
Utvecklare, INKA Interactive

Projektets omfattning

Disksystem från GRANULDISK är investeringar som är lönsamma från dag ett, tack vare Granulteknikens hållbara resursanvändning. För att göra detta ännu tydligare för kunden ville man tillsammans med INKA ta fram en webbapp som på ett pedagogiskt och visuellt tilltalande sätt visar vilka besparingar man kan göra.

Ett pedagogiskt grafiskt koncept

Genom att utnyttja färger och grafiska element har INKA tagit fram ett visuellt koncept som blir enkelt för slutkunden att ta till sig. Man kan också enkelt exportera rapporterna till PDF för vidare presentation.

Dynamiska funktioner samt kalkyler

Genom att ange ett antal olika parametrar kan appen kalkylera fram vilka besparingar kunden kan göra inom både ekonomi- och miljöområdet. Den kan även ange hur snabbt investeringen har betalat tillbaka sig, vilket blir ett kraftigt argument i GRANULDISK försäljning.

Gränssnitt för mobil app

Utvecklingsmiljö

Administrationsdelen är utvecklad i publiceringsverktyget DNN och .NET och gör det enkelt för Granuldisk att hantera kunder, landsdata och valutor. Gränssnitten är utvecklade i HTML 5, Bootstrap och Javascript för framtidssäkrad funktionalitet.

pelleSM.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Pär Holmgren

VD och projektledare

pelle@inka.se

070 317 39 52