Mobila lösningar

Webbappar & responsiv design för optimal upplevelse i varje plattform

Vi kan mobila appar för olika plattformar

Formen för framtidens mobila applikationer är öppen, men vi på INKA vet vilken lösning som passar när. För det handlar både om att utgå från den optimala upplevelsen för kunden men också bygga en lösning som inte kräver onödigt underhåll.

Mobila applikationer

Den mobila livsstilen med lättåtkomligt internet erbjuder många nya möjligheter för dig att kommunicera med din målgrupp. Men möjligheterna innebär också allt högre krav på att ditt budskap ska fungera och nå ut dygnet runt oavsett vad din besökare använder för plattform. Detta kräver ett nytt sätt och tänka där man vill skapa en lösning som kräver minimalt med administration, men ändå kan nå ut i samtliga plattformar på ett optimalt sätt. Vi på INKA har alltid affärsnyttan i fokus och kan med vår erfarenhet hitta den optimala lösningen för era slutanvändare.

Exempel på vad vi kan erbjuda

Webbapp

En webbapp innebär att du kör/använder appen direkt i webbläsaren och den är ofta byggd i html5. Med andra ord är det en mobilanpassad hemsida med utvecklad funktionalitet och gränssnitt. Den stora fördelen är att samma app kan köras på många olika enheter oavsett tillverkare. Det innebär att du inte behöver göra en version för Apple och en för Android.  Detta innebär att utvecklarna endast behöver jobba med en instans av koden som funkar på alla plattformar automatiskt vilket givetvis sparar mycket tid. Användarna behöver heller aldrig ladda ner något program eftersom alla funktioner bara körs i webbläsaren. Nackdelen är att man i de flesta fall måste ha internetuppkoppling för att kunna köra webbappen. Det finns dock vissa undantag med lösningar som kan lagras och köras lokalt.

Native app

Motsatsen till webbapp är native app där man laddar ner ett program och installerar på telefonen eller läsplattan. Programmet är specialanpassat för just den utvalda enheten man använder vilket gör det väldigt optimerat. En annan fördel är att man i större utsträckning kan utnyttja och jobba mot enhetens hårdvara direkt. Men om man vill ha samma app till flera olika enheter måste man bygga flera olika program eftersom de jobbar mot olika typer av hårdvara.  Därför kan det bli kostsamt att utveckla nativa appar och bör endast väljas i de fall då det verkligen kräver det.