Kund:

Flat Capital

Lansering 2021

Nyckelord:

IPO, IR, Umbraco, MFN, Mobile First

Vårt uppdrag:

Att ta fram en innovativ och tilltalande IR-hemsida för IPO och finansiell kommunikation

Resultat:

En annorlunda IR-hemsida som presenterar bolaget på ett spännande sätt och som är optimerad för mobila enheter.

Hemsida för IPO & börsintroduktion till investmentbolag

Flat Capital är ett investmentbolag med ägande i entreprenörsdrivna bolag såsom Klarna, Budbee och Truecaller där Nina och Sebastian Siemiatkowski är största ägare. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av bolag. Visionen är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla tillväxtbolag med värdepotential. Investeringarna sker globalt med Norden som huvudfokus. Flat Capital grundades 2013 och 2021 genomförde de en IPO med syfte att lista sig på Nasdaq First North.

Efter mycket arbete och många veckors slit fick vi äntligen gå ut med vår IPO och lansera vår IR-hemsida. Tillsammans med INKA och Modular Finance hade vi en intensiv process där vi trots snabba turer lyckades leverera ett riktigt bra resultat. Tack för gott samarbetet och nu ser vi fram emot att utveckla vår digitala närvaro ytterligare.   


En annorlunda IR-hemsida

Flat Capital är ett bolag som vill sticka ut och tänka lite annorlunda än övriga bolag på marknaden. Därför togs det fram en nytänkande design med rörliga grafiska element som INKA fick i uppdrag att bygga en webblösning för Investor Relations.

IPO Disclaimer

En IPO genomförs med strikt regelverk och struktur. En del i detta är sidan “Viktig information” där besökaren får ange vilket land de kommer ifrån för att reglera om de får ta del av erbjudandet eller inte. INKA implementerade en funktion på hemsidan för att reglera denna information.

Landningssida IPO

För att presentera erbjudandet på ett attraktivt sätt tog INKA fram en landningssida för IPOn där potentiella investerare kan ta del av erbjudandet. På denna sida kan man bl.a. ladda ner teaser och prospekt.

Ovan: En mobilanpassad hemsida är också viktigt för Investor relations

Rörlig grafik

För att kommunicera i linje med den visuella profilen togs det fram en design som innehöll rörlig grafik i form av ikoner och mönster.

Presentation av styrelse och ledning

För att lyfta fram styrelse och ledning på ett tilltalande sätt skapades en sektion med bild och sk. “hover effect” där man med muspekaren kan få fram mer information än vad som syns från början.

Integration mot MFN

MFN är marknadens första distributionstjänst helt anpassad för IR-nyheter och framtagen av Modular Finance. Tjänsten erbjuder fullskalig exponering i relevanta IR-kanaler samt direktkoppling till egen web för vi integrera ett automatiserat flöde.

Automatiska pressreleaser och rapporter på hemsidan

På IR-hemsidan skapades ett integrerat nyhetsflöde där Flat Capital kan kommunicera ut sina pressmeddelanden direkt på webben både vad det gäller regulatoriska och icke regulatoriska pressreleaser. Genom denna lösning säkerställer man en effektiv kommunikation kring regulatoriska händelser där Flat Capital endast behöver uppdatera på ett ställe.

Automatiserad finansiell kalender

För ett noterade bolag är det viktigt att kommunicera viktiga datum där de kommunicerar finansiell information. För att underlätta detta har vi tagit fram en automatiserad finansiell kalender där det räcker att bolaget endast uppdaterar på ett ställe för att det ska få genomslag på alla sidor där kalendern syns.

pelleSM.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Pär Holmgren

VD och projektledare

pelle@inka.se

070 317 39 52