Nyckelord:

Umbraco, produktstruktur, multispråk, beställningsfunktion 

Vårt uppdrag:

Ta fram en skalbar hemsida med omfattande produktsortiment på flera olika språk.

Resultat:

En hemsida på flertalet olika språk med separat beställningsfunktion för varje land.

Multispråksida Nordic Facade Solutions

Nordic Facade Solutions är ett dotterbolag till Formica Group och innefattar försäljningen av exteriörprodukter från såväl Formica Group som Trespa International – allt under ett tak. När de skulle lansera sitt varumärke på den nordiska marknaden krävdes det en ny webbplattform med fokus på visuell identitet och dynamisk produktstruktur.

"Med en tight tidsram behövde vi en erfaren byrå som kunde leverera enligt våra krävande önskemål. Redan efter första mötet med INKA kände vi att de hade full koll på projekt av denna karaktär. Under några intensiva veckor samarbetade vi nära för att få fram en hemsidan som motsvarande de krav vi hade med ett stort antal produkter, funktioner och flertalet språk. Resultatet blev över vår förväntan och nu ser vi fram emot att fortsätta vår digitala resa tillsammans med INKA."

Emily Olesen
Marketing Manager Scandinavia, Formica Skandinavien AB

Projektets omfattning

Basen för projektet var att bygga upp en skalbar webbplattform i Umbraco på flertalet olika språk. Ett smidigt sätt att hantera och beställa produkter var också efterfrågat.

Webbkoncept & design

I samband med lansering av det nya varumärket fick INKA ta fram en visuell identitet för digitala kanaler. Fokus låg på webben och att det skulle funka lika bra i desktop och mobilt. Men de olika grafiska elementen skulle också kunna användas i andra plattformar som t.ex. sociala medier.

Dynamisk produktstruktur

Med hundratals olika produkter i olika varianter krävdes en dynamisk lösning som enkelt kunde justeras utifrån produktgrupp. De olika produkterna hade sedan olika information kopplat till sig i form av mått, färgkoder, filer m.m. En annan viktig funktion var att koppla produktdatan till olika språk så att dessa var oberoende av varandra.

Beställningsfunktion i Umbraco

För att lyckas med sin lansering på nordiska marknaden var en viktig del att nå ut till olika arkitekter och byggherrar. För att lyckas med detta skapade vi en beställningsfunktion på hemsidan där de kan beställa fasadprover oavsett vilket land de befinner sig i.

umbraco ehandel

Ovan: Beställningsfunktion Umbraco

Intern och extern dokumentbank

Kopplat till de olika produkterna finns en rad olika marknadsdokument och säkerhetsföreskrifter. För att hantera detta byggdes både en inter dokumentbank men också en extern som kunde hantera olika versioner av dokumenten.

Multispråk sida med automatisk omdirigering

Hemsidan hanterade fem olika språk och dirigerades automatiskt om beroende på vilket språk du har i webbläsaren. Det finns även unika dokument kopplat till varje land som är nedladdningsbara. Vi har även skapat så att generiska värden är kopplat till produkterna oavsett språk så det enkelt går att skala till nya länder.

_G1A0328_new.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Linus Ritter

Digital specialist

linus@inka.se

073 438 25 83