Kund:

Wanås Konst
Lansering 2017

Nyckelord:

Responsiv, Tillgänglighetsanpassning

Vårt uppdrag:

Skapa en ny användarvänlig och tillgänglighetsanpassad webb med fokus på den visuella upplevelsen

Resultat:

Ökat antal besökare på hemsidan med lägre ”bounce rate”. Synnerligen på mobila plattformar

En hemsida med konstnärlig touch

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. I de vackra omgivningarna strax utanför Kristianstad skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen – producerade för Wanås Konst.

Det har varit en otroligt rolig utmaning att försöka förmedla Wanås konstsamling ut på webben. Det har krävt innovativa designlösningar där bilderna varit i fokus för besökarens upplevelse.

Linda Schoszarzek
Frontend-utvecklare, INKA Interactive

Projektets omfattning

Wanås är ett populärt turistmål under stora delar av året. Deras koncept är på många sätt unikt och då krävdes det en webbplats som också förmedlar detta. Med många turister efterfrågas också översättning till olika språk samt tillgänglighetsanpassning.

Projektets huvudmoment var

Ett innovativt grafiskt koncept

Tillsammans med Wanås har INKA tagit fram en innovativ webbdesign som på ett innovativt och pedagogiskt sätt beskriver verksamhetens olika delar.

Plattformsanpassad bildhantering

Det visuella är en väldigt viktig del av upplevelsen av Wanås. Därför har varje bild anpassats separat för att fungera optimalt i responsiv skalning på olika plattformar.

Wanås konst hemsida

 

Tillgänglighetsanpassning

Med en bred målgrupp som besöker hemsidan är det viktigt att människor med funktionshinder också kan använda webben. INKA har tagit hänsyn till detta i sin utveckling av hemsidan.

Rätt CMS för organisationen

Med så pass omfattande material på sin hemsida krävs ett kraftfullt CMS som kan hantera en avancerad informationsstruktur. Wanås valde DNN som webbplattform för att på ett enkelt sätt kunna redigera innehållet samtidigt som man har en tydlig överblick.

pelleSM.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Pär Holmgren

VD och projektledare

pelle@inka.se

070 317 39 52