Kund:

Vellingebostäder
Lansering 2018

Vårt uppdrag:

Att skapa en modern och lättnavigerad fastighetshemsida med ökad servicenivå.

Resultat:

En hemsida som fungerar i optimalt i olika plattformar vilket resulterat i ökat antal besökare och minskad bouncerate.

En webbplats med fastigheter i fokus

Vellingebostäder är ett kommunalt bostadsbolag som ägs av Vellinge kommun. Med ca 1000 bostäder och över 30 000 kvadratmeter lokalyta är Vellingebostäder kommunens största fastighetsägare. Fastighetsbeståndet tillgodoser kunder med olika behov och önskemål och varierar från pittoreska skånelängor, ståtliga patriciervåningar och radhus till rent kommersiella lokaler på attraktiva lägen i så gott som hela kommunen. Kommersiella hyresgäster är bland annat Swedbank, Systembolaget och ICA men även lokala industribolag och företag såsom frisörer, konditorier och restauranger, blomsterbutiker med flera. Vellingebostäders målsättning är att erbjuda ett brett utbud för attraktivt boende och gynnsamt företagande i kommunen.

Vår hemsida är ett första steg i ett "tillgänglighets­program" där vi har som ambition att bli snabbare och bättre på att informera såväl nuvarande och blivande hyresgäster samt leverantörer och andra samarbetspartners. Tack vare INKA har vi fått en ny och modern hemsida som kan fungera som en effektiv kommunikationsplattform mot olika kanaler. INKA har varit lyhörda för våra behov och vi kommer fortsätta vår digitala resa med dem.

Anneli Strandberg
Marknadsansvarig Vellingebostäder

Projektets huvudmoment

Webbprojektet hade en bred ansats där vi både fokuserade på tekniska och visuella aspekter. Huvudfokus låg på kundens upplevelse som ska vara sömlös och pedagogisk oavsett var de befinner sig.  

Webbplattform med fokus på fastigheter

Vellingebostäders fastighetsbestånd består av både bostäder och kommersiella lokaler, och det finns en stor bred i utbudet av båda. Det är viktigt för fastighetsbolaget att visualisera detta på ett pedagogiskt sätt så att potentiella hyresgäster ser bredden i utbudet. Därför var det viktigt att bygga en hemsida som tillhandahöll ett tydligt gränssnitt som är lättnavigerat i olika plattformar.

Design av hemsida Vellingebostäder

Anpassning av grafisk profil

Den befintliga profilen med logotyp och den karaktäristiska lila Vellingefärgen var viktiga att behålla intakta. Men för att lyfta den digitala miljön och få den att fungera optimalt i olika kanaler behövdes det göras anpassningar. Den grafiska profilen utökades därför genom att togs det fram en kompletterande färgpalett och gjordes anpassningar av bland annat typsnitt.

 

Grafisk anpassning av fastighetssystemet

Alla hyresgäster har tillgång till ”Mina sidor” i Vellingebostäders fastighetssystem. För att hålla en genomgående grafisk profil implementerades stilmallar och grafiska element även för fastighetssystemet FAST2 för att ge samma visuella intryck som på hemsidan. Detta ger användaren en enhetlig upplevelse när man rör sig mellan systemen. INKA har genom åren byggt upp en bred erfarenhet av att implementera design i externa system för att förbättra användarupplevelsen.

Design mina sidor webbsida

Ikonstruktur för enkel navigering

Med stort fokus på information är det viktigt att lätt kunna navigera mellan olika delar på hemsidan. För att underlätta detta tog vi fram en ikonstruktur som får representera olika funktioner. Genom detta kan besökaren lättare navigera till den aktuella funktionen oavsett plattform.

Digital årsredovisning

Vellingebostäder efterlyste en modern och miljövänlig lösning för deras årsredovisning. Genom att bygga upp en digital version för detta kunde de visa sin årsberättelse på ett nytt och innovativt sätt. En digital årsredovisning är som en hybrid mellan en webbapp och en hemsida. Funktionerna är bl.a. digital bläddringsfunktion, dynamiska infographics och responsiv design utifrån plattform. Vill du läsa mer om digital årsredovisning kan du klicka här.

digital-årsredovisning-siffror     

Mobile-first

Med en hög andel besökare från mobilen krävs det robusta responsiva mallar som klarar av en dynamisk navigering. Bland annat innebär detta en specialanpassad meny med genvägar till synnerligen viktiga funktioner för hyresgästen.   

pelleSM.jpg

Står du inför liknande utmaningar?

Prata med projektets kundansvariga som gärna berättar mer.

Pär Holmgren

VD och projektledare

pelle@inka.se

070 317 39 52